Whiskeysås med citron och ingefära – receptbild

Whiskeysås med citron och ingefära

En smakrik whiskeysås med inslag av citron och ingefära som passar utmärkt till kött och grillat. Såsen är enkel att göra och får en fin balans mellan sötma, syra och kryddighet.

Ingredienser:

IngrediensMängd
farinsocker 1 dl
makers mark whiskey 1 dl
citron 1 st (saft och skal)
ingefära efter smak
vatten 1-2 dl
Kikkoman 1-2 msk
smör 1 klick
mörk redning efter behov

Gör så här

  1. Smält farinsocker tillsammans med vatten i en gryta och låt det koka upp
  2. Häll i citronsaft och skal från en citron
  3. Riv i rejält med ingefära
  4. Låt det bubbla och reducera lite så att den tuffaste whiskeysmaken lugnar sig
  5. Smaka av med 1-2 msk Kikkoman för sälta
  6. Red av med mörk redning för att få en trögare konsistens och låt koka upp
  7. Lägg i en klick smör för att blanka såsen
  8. Låt sjuda en stund på lagom värme när du märker att redningen är aktiv